Nemačka: Rezolucija o ukidanju sankcija Rusiji

© AFP 2023 / Philipp GUELLANDPoslanik drži program partije na kongresu Alternative za Nemačku u Štutgartu na jugu Nemačke.
Poslanik drži program partije na kongresu Alternative za Nemačku u Štutgartu na jugu Nemačke. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanici najveće opozicione partije Alternativa za Nemačku zatražili su ukidanje sankcija protiv Rusije. Odgovarajuća rezolucija biće 11. maja upućena u vladu federalne pokrajine Baden-Virtemberg.
Voće i povrće - Sputnik Srbija
U EU sve više onih koji žele da ukinu sankcije Rusiji

Prema podacima lista „Izvestija“, ovu izjavu dao je jedan od autora nacrta zakona, poslanik parlamenta savezne pokrajine Baden-Virtemberg Udo Štajn.

„Naša frakcija će uputiti u državnu vladu dokument u kojem se objašnjava potreba ukidanja sankcija Rusiji, kao i njegove posledice. U roku od jedne do dve nedelje vlada bi trebalo da ga razmotri, nakon čega je dokument će biti predat u landtag (parlament zemlje)“, rekao je Štajn.

„Antiruske sankcije treba da budu ukinute. One su se okrenule protiv nas i imaju negativne posledice za privredu. Rusija je jedan od ključnih partnera Baden-Virtemberga, a trgovinske odnose ne treba da smanjivati“, smatra poslanik.

Nemačka kancelarka Angela Merkel pije pivo - Sputnik Srbija
Šamar Merkelovoj

Na regionalnim izborima u martu ove godine mnogi nemački birači dali su prednost opoziciji Angele Merkel — Alternativi za Nemačku. Najbolje rezultate stranka je zabeležila u Saksoniji-Anhalt, gde je zauzela drugo mesto sa više od 20 odsto glasova.

Predstavnici konzervativne Alternative za Nemačku više puta su se zalagali za saradnju sa Rusijom. Krajem aprila, nemački političar, poslanik Evropskog parlamenta i član partije Markus Precel posetio Krim, gde je učestvovao u radu Međunarodnog ekonomskog foruma na Jalti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala