Molitva za miran referendum

© REUTERS / Toby MelvilleLondon
London - Sputnik Srbija
Pratite nas
Anglikanska crkva u Engleskoj objavila je tekst molitve u kojoj poziva vernike da mirno raspravljaju o mogućem ostanku ili odlasku zemlje iz Evropske unije.

Oni koji zagovaraju odlazak Velike Britanije iz Evropske unije počeli da se plaše da Bog, ili bar Crkva Engleske ne može da bude na njihovoj strani, piše „Njujork tajms“. Neposredno pre ove informacije, Engleska crkva je objavila kratku molitvu za referendum o članstvu zemlje u EU, koji će biti održan 23. juna.

London - Sputnik Srbija
London Obami: Gledaj svoja posla

Evroskeptični član Konzervativne stranke Piter Bon smatra nečuvenim svrstavanje crkve na jednu od strana u ovom sporu.

„To je politika. I to ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa crkvom“, rekao je on, dodajući da veruje da će Bog zauzeti neutralan stav po ovom pitanju.

Zauzvrat, predstavnik Anglikanske crkve je rekao da molitva nije smišljena kako bi podstakla birače na neku posebnu odluku.

Nadbiskup kanterberijski Džastin Velbi nedavno je rekao da će crkva ostati neutralna, ali naglašava da Britanci osećaju strah zbog suočavanja sa problemom imigracije, te da je danas „veoma važno da se o ovim strahovima i govori“.

Plan Vlade Velike Britanije za ostajanje u EU u svetlu održavanja referenduma o članstvu u toj organizaciji - Sputnik Srbija
Britanija manje važna Americi ako ode iz EU

Na sajtu Anglikanske crkve nalazi se kompletan tekst molitve.

„Bože istine, podari nam blagoslov da pitanje na ovom referendumu razmotrimo iskreno i otvoreno. Podari velikodušnost onima koji žele da formiraju mišljenje i uvid onima koji glasaju da naša zemlja može da napreduje i da sa svim ljudima u Evropi možemo da radimo za mir i opšte dobro, zbog Gospoda našega Isusa Hrista. Amin“, navodi se u tekstu.

Prema poslednjim anketama, za ostanak Velike Britanije u EU glasalo bi oko 54 odsto, a protiv ostanka oko 46 odsto građana. Analitičari su procenili da je ishod referenduma neizvestan i da će na rezultat znatno uticati i odziv glasača.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala