Ted Kruz: Uhapsiću Hilari

© REUTERS/Mike BlakeTed Kruz
Ted Kruz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hilari Klinton u kampanji govori da će Bela kuća biti njen novi dom, ali bi se mogla naći u „drugačijem režimu državnog stanovanja“ ako Ted Kruz bude izabran za predsednika. Republikanski kandidat nagovestio je da bi Klintonovu mogao smestiti iza rešetaka zbog njenog imejl skandala.
Melanija Tramp - Sputnik Srbija
Tramp i Kruz se posvađali oko žena

Govoreći na mitingu u Irvinu, u Kaliforniji, Kruz je u ponedeljak rekao: „Imam malo drugačiju koncepciju državnog stanovanja za nju“.

Iako Kruz nije dodatno elaborirao ovaj komentar, on se najverovatnije odnosio na istragu koju FBI sprovodi protiv Klintonove zbog korišćenja privatnog imejla u vreme dok je bila državni sekretar SAD od 2009. do 2013.

Ostaje nejasno koliko je Kruz bio ozbiljan kad je to rekao, ali su njegove pristalice odgovorile ovacijama i aplauzom.

Samo nekoliko minuta posle završetka govora, bedževi „Hilari u zatvor“ su rasprodati.

Kruzov komentar u ponedeljak došao je posle njegove prošlogodišnje izjave u kojoj se našalio da će Klintonova na kraju završiti u čuvenom Levenfort federalnom zatvoru.

Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Krivična istraga mejlova Hilari Klinton

Kampanja Klintonove opterećena je njenom svojevremenom odlukom da koristi privatni imejl server kao državni sekretar, što je bio potez koji su mnogi ocenili kao rizičan za curenje poverljivih informacija. Klintonova se izvinila zbog toga, ali je insistirala na tome da je koristila „sigurne kanale“ za poverljive informacije.

Stejt department je suspendovao planiranu unutrašnju istragu o tome da li se poverljive informacije čuvaju na adekvatan način, što je zahtevao FBI.

Kritičari Klintonove ukazuju na njenu ulogu u pogibiji četvorice Amerikanaca u američkoj bazi u Bengaziju, u Libiji, navodeći da su imejlovi Stejt departmenta u suprotnosti sa njenim svedočenjem na temu šta se desilo u noći kad je baza napadnuta.

Međutim, uprkos naporima Kruza da iskoristi aferu Klintonove iz vremena dok je bila državni sekretar SAD, poslednja istraživanja pokazuju da bi ona pobedila republikanskog kandidata na izborima u novembru, koga god da nominuje ta partija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala