Zašto Turska neće da vodi istragu o ubistvu pilota Su–24

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska policija je odbila da pokrene istragu o ubistvu ruskog pilota Olega Peškova. Istražitelji se pozivaju da je zločin za koji Rusija optužuje teroristu Alparslana Čelika počinjen na teritoriji druge države — Sirije.
Alpaslan Čelik - Sputnik Srbija
Turska uhapsila borca koji je ubio pilota ruskog Su-24

Zamenik šefa ruske diplomatije Aleksej Meškov prokomentarisao je odbijanje turske policije da pokrene istragu o ubistvu pilota ruskog Su–24, jer je zločin počinjen na teritoriji Sirije.

„To je više nego čudan argument“, rekao je novinarima ruski diplomata.

Zamenik šefa ruske diplomatije izrazio je nadu da će Alparslan Čelik biti surovo kažnjen. Meškov je podsetio na video–snimak na kojem turski terorista preuzima na sebe odgovornost za pogibiju ruskog pilota.

Ranije je saopšteno da su turske vlasti uhapsile ekstremistu Alparslana Čelika koji je preuzeo odgovornost za ubistvo Olega Peškova, pilota ruskog aviona Su–24 koji je oboren iznad teritorije Sirije.

Odnosi Rusije i Turske su u krizi nakon što je ruski avion Su–24 oboren od strane turskog lovca F–16 iznad teritorije Sirije. Nakon katapultiranja iz aviona jedan ruski pilot je ubijen, dok je prilikom spasilačke operacije poginuo i jedan ruski vojnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala