Gruško: NATO uvlači Rusiju u konfrontaciju

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Gruško, stalni predstavnike Rusije pri NATO-u
Aleksandar Gruško, stalni predstavnike Rusije pri NATO-u - Sputnik Srbija
Pratite nas
NATO pokušava da uvuče Rusiju u konfrontaciju, što ozbiljno komplikuje dijalog koji je neophodan i Briselu i Moskvi, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Alijansi Aleksandar Gruško.
NATO-Rusija - Sputnik Srbija
Odgovor Rusije na širenje NATO-a: Sankcije, S-400 i nuklearni kapaciteti

„Mi smo pristalice dijaloga, čak i u slučaju pitanja gde nam se stavovi u potpunosti razlikuju. Međutim, ono što čini NATO u vojnom smislu jeste da pokušava da nas uvuče u sukobe, kao što je to bio slučaj za vreme Hladnog rata. To izuzetno komplikuje potragu svojevrsne formule koja je neophodna i Rusiji i Evropi“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, trenutno stanje evropske bezbednosti umnogome zavisi od toga kako će izgledati odnosi između dva vodeća vojno-politička faktora u evroatlantskom regionu, a to su Rusija i NATO.

Gruško je takođe istakao da stav NATO-a o učvršćivanju istočnog fronta zarad vojnog obuzdavanja Rusije isključuje mogućnost obnove saradnje.

„NATO kaže da želi da nastavi dijalog, ali istovremeno jača istočni front kako bi se vojno obuzdala Rusija. Jasno je da takav stav NATO-a isključuje bilo kakvu mogućnost saradnje“, rekao je on u intervjuu za rusku televiziju „Rusija 1“.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala