Lavrov: Sporazum o primirju u Nagorno-Karabahu spreman

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaRuski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Praktično svi detalji sporazuma o primirju u Nagorno-Karabahu su spremni, ostalo je da se definišu još po koje formulacije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon susreta sa kolegama iz Azerbejdžana i Irana u Bakuu.
Predsednik Azerbejdžana Iljham Alijev - Sputnik Srbija
Alijev: Rusija zaslužna za prekid vatre u Karabahu

Ministri su pozdravili prekid vatre koji je već počeo da se poštuje u Nagorno-Karabahu, a prema rečima Lavrova, važno je da sve te mere i ostanu na snazi kako bi se izbegli mogući incidenti.

„Trudili smo se da pomognemo našim bliskim prijateljima kako bi se došlo do dogovora koji će se poštovati, uzimajući u obzir sporazum koji je postignut još devedesetih godina prošlog veka. Smatramo da trenutna situacija zahteva od svih nas da se aktivnije pozabavimo tim sporazumom koji je već postignut, kako bi se povratilo poverenje na liniji razgraničenja“, rekao je Lavrov.

On je, međutim, upozorio na to da uspostavljanje poverenja na liniji razgraničenja ne treba da se protumači kao završen posao, već da bude šlagvort za nalaženje političkog rešenja za konflikt u Nagorno-Karabahu.

Lavrov je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin već razgovarao sa predsednicima Jermenije i Azerbejdžana, kako bi ubrzao pronalazak mirnog rešenja za taj region.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala