Moskva, Baku i Teheran će raditi drumski koridor

© Sputnik / Eduard Pesov / Uđi u bazu fotografijaTrostrani sastanak ministra inostranih poslova Rusije, Azerbejdžana i Irana
Trostrani sastanak ministra inostranih poslova Rusije, Azerbejdžana i Irana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija, Iran i Azerbejdžan su se dogovorili da otpočnu izradu projekta drumskog koridora na zapadnoj obali Kaspijskog jezera, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare u Bakuu.
Jermenski vojnik samoodbrane Nagorno-Karabaha stoji ispred topa u gradu Madagis gde su eskalirali sukobi sa Azerbejdžancima. - Sputnik Srbija
Zašto su Jermeni superiorniji kad je Baku naoružan do zuba (foto)

„Razgovarali smo o pitanjima koja se tiču finansija. Dogovorili smo se da nadležne službe počnu konkretnu razradu  aspekata realizacije projekta drumskog koridora na zapadnoj obali Kaspijskog mora. To podrazumeva rad uz učešće ministarstava saobraćaja, koji moraju da sagledaju tehničke i finansijske parametre projekta. To, takođe, uključuje interakciju između carinskih i konzularnih službi. To je ono što smo dogovorili danas“, rekao je Sergej Lavrov nakon sastanka sa ministrima inostranih poslova Azerbejdžana i Irana, Elmarom Mameđarovim i Džavadom Zarifom u Bakuu u formatu radnog doručka. 

Uoči sastanka šefova diplomatija novinari su se umalo potukli. Kada su ministri seli za pregovarački sto, predstavnici medija (oko 70 ljudi) skupili su se oko njih i obezbeđenje je jedva uspelo da ih udalji iz prostorije.    

„Oni uvek pokušavaju da me uhvate u nezgodnom položaju“, našalio se ruski diplomata na račun novinara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala