Ispovest sirijskog vojnika: Upisaću doktorat po svaku cenu

© SputnikSirijski vojnik Hamza Ismail
Sirijski vojnik Hamza Ismail - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za pet godina rata u Siriji, pripadnici sirijskih oružanih snaga proživeli su mnoge šokove — od radosti zbog pobeda do tuge i vojnih gubitaka. Pored toga, dešavalo se i mnoštvo podela unutar same vojske, s obzirom na to da su pojedinci napuštali svoje redove povučeni obećanjima spoljnih političkih igrača i dezertirali u nepoznate oružane formacije.

Međutim, u svim tim dešavanjima učestvuju živi ljudi, a ne tenkovi i mašinerija — ljudi koji su svojevremeno imali sopstvena maštarenja i ambicije. Te maštarije su sve napuštene zbog jedne stvari — zajedničke želje celokupnog naroda da se obezbedi život u miru u svojoj otadžbini.

MiG-31 prilikom poletanja - Sputnik Srbija
Sirija: Oslobođena 73 naselja

Dvadesetšestogodišnji vojnik Hamza Ismail iz provincije Hama ispričao je za Sputnjik svoju životnu priču, kao i da je poslednji put svoju porodicu video pre tri godine.

Sve ovo vreme on živi u „novoj porodici“, koju čini 10 obučenih boraca sirijske vojske, deleći sa njima ciljeve i zadatke kako bi se zemlja oslobodila od terorista.

„Čim sam završio studije pridružio sam se vojsci. Maštao sam da postanem magistar, a zatim da upišem doktorat. Međutim, moj narod mi je važniji nego bilo šta drugo. Situacija u zemlji primorala me je da preispitam svoje prioritete u životu“, ispričao je Hamza.

Hamza u doglednoj budućnosti sebe vidi kao muža i oca mnogočlane porodice, zaposlenog u nekoj privatnoj banci u Siriji.

On kaže da je siguran da će uspeti da upiše doktorat, ma šta se dogodilo, međutim, kako kaže, to će morati da sačeka završetak rata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala