Sukobljene strane u Nagorno-Karabahu saopštile svoje gubitke

© Sputnik / Ilja PitaljevVojska Nagorno-Karabaha
Vojska Nagorno-Karabaha - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon tri dana intenzivnih borbi u Nagorno-Karabahu napokon je zavladao mir. Učesnici konflikta su se dogovorili o prekidu vatre i sada dorađuju detalje sporazuma o primirju i prebrojavaju svoje gubitke.
Jermenski vojnik samoodbrane Nagorno-Karabaha stoji ispred topa u gradu Martakert gde su eskalirali sukobi sa Azerbejdžancima. - Sputnik Srbija
Jermenija i Azerbejdžan potvrdili prekid vatre u Nagorno-Karabahu

Tokom nekoliko dana sukoba, azerbejdžanska vojska je u Nagorno-Karabahu izgubila 29 pripadnika, dok je ranjeno 101, saopštio je načelnik operativne uprave štaba Viktor Arstamjan.

Osim toga, prema njegovim rečima, poginulo je 5 civila i 6 dobrovoljaca, dok se 26 osoba smatra nestalim. Tokom borbi uništeno je 14 tenkova vojske Nagorno-Karabaha, dodao je Arstamjan.

„Tokom kontraofanzive karabaška strana je povratila svoje pozicije, koje je početkom sukoba zauzela azerbejdžanska vojska“, dodao je on.

Pejzaž grada Gadrut u Nagorno-Karabahu. - Sputnik Srbija
Zašto sukob u Nagorno-Karabahu ima potencijal svetskog rata

Sa svoje strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo da su tokom vojnih akcija na liniji razdvajanja u Karabahu oružane snage zemlje izgubile 31 vojnika.

Govoreći o gubicima vojne tehnike, rukovodilac pres-službe azerbejdžanskog Ministarstva odbrane Vagif Dargjahli je izjavio da je od početka vojnih akcija azerbejdžanska vojaka izgubila samo jedan tenk.

„Jermenska strana tvrdi da je navodno uništila 24 tenka Oružanih snaga Azerbejdžana. To je dezinformacija“, izjavili su u agenciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala