Trećina Holanđana ne želi Ukrajinu u EU

© REUTERS/Cris Toala OlivarDemonstranti koji podržavaju „da“ na referendumu o EU i oni koji podržavaju glas za „ne“ protestuju na trgu Dam u Amsterdamu
Demonstranti koji podržavaju „da“ na referendumu o EU i oni koji podržavaju glas za „ne“ protestuju na trgu Dam u Amsterdamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prema podacima Sputnik.Mišljenja, trećina stanovnika Holandije (33 odsto) ne podržava političku i ekonomsku asocijaciju između Ukrajine i EU. Podaci su dobijeni tokom ankete koju je sprovela kompanija „Populus“ za informativnu agenciju i radio Sputnjik.
Holandija - Sputnik Srbija
Holanđani ne žele EUkrajinu

U Holandiji će se održati referendum o političkoj i ekonomskoj asocijaciji između Ukrajine i EU, koja treba da predstavlja korak prema njenom punom stupanju u Evropsku uniju. Prema podacima ankete Sputnjika, svaki treći Holanđanin — 33 odsto ili 3,5 miliona ljudi — protivi se asocijaciji Ukrajine i EU. Visok je procenat i onih koji se odnose ili neutralno ili nemaju mišljenje o ovom pitanju — 28 odsto, odnosno 20 odsto. Procenat onih koji su „za“ iznosio je 19 odsto od ukupnog broja Holanđana.

Stanovnici Evrope su ranije pokazali želju da sličan referendum bude održan i u njihovim zemljama. Na pitanje „Da li podržavate političku i ekonomsku asocijaciju između Ukrajine i EU“, većina Italijana (66 odsto), Nemaca (63 odsto) i Francuza (63 odsto) odgovorila je da želi da se pitanje o asocijaciji sa drugim državama rešava na opštenarodnom referendumu.

Anketu je u Holandiji sprovela jedna od vodećih britanskih kompanija za istraživanje javnog mnjenja „Populus“ od 4. do 9. marta 2016. godine. U anketi je učestvovalo 1.004 ispitanika starijih od 18 godina. 

© SputnikTrećina Holanđana ne želi Ukrajinu u EU
Trećina Holanđana ne želi Ukrajinu u EU - Sputnik Srbija
Trećina Holanđana ne želi Ukrajinu u EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala