Baku postavio uslove za prekid vatre u Nagorno-Karabahu

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaBaku
Baku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Azerbejdžan je postavio niz uslova za prekid vatre u Nagorno-Karabahu — oslobođenje teritorije i uspostavljanje teritorijalnog integriteta Azerbejdžana, izjavio je rukovodilac službe za odnose sa javnošću Ministarstva spoljnih poslova Hikmet Gadžijev.
Zastava Nagorno Karabah - Sputnik Srbija
Rusija ne želi rat na „kavkaskom Balkanu“

„Ali pre toga je Jermenija dužna da u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN oslobodi sve okupirane teritorije, da obezbedi puni teritorijalni integritet i suverenitet Azerbejdžanske Republike, koja je priznata na međunarodnom nivou“, izjavio je Gadžijev.

Prema njegovim rečima, Azerbejdžan je 3. aprila doneo rešenje o jednostranom prekidu vojnih dejstava.

„Bez obzira na miroljubivu poziciju Azerbejdžana, jermenska strana nastavila je granatiranje azerbejdžanskih pozicija i naseljenih mesta.“

Granatiranje se i dalje nastavlja. Azerbejdžan je više puta izjavljivao da je glavni uzrok za tenzije okupacija azerbejdžanskih teritorija od strane Jermenije“, naglasio je Gadžijev. 

Rukovodilac službe ya odnose sa javnošću Ministarstva spoljnih odbrane Azerbejdžana Vagif Djargahli izjavio je da je u ovom trenutku situacija na potezu Agdere-Terter i Fizuli-Hodžavend napeta.

„U toku su sukobi. Prema poslednjim informacijama, naoružane jermenske jedinice pokušavale su da napadnu jedinice vojske Azerbejdžana na potezu Hodžabend-Fizuli. Vojska Azerbejdžana prešla je u kontranapad“, naglasio je Djargahli.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala