Džeki Kenedi: Mog supruga je ubila američka vlada

© AFP 2023Džeki Kenedi
Džeki Kenedi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najslavnija udovica na svetu do kraja svog života ostala je uverena da je njen suprug ubijen u atentatu koji je organizovala grupa moćnika iz samih SAD.

Audio-trake koje je nedavno objavila televizijska kuća Ej-Bi-Si otkrivaju da je najslavnija udovica svih vremena Žaklina Kenedi verovala celog života da je za atentat na njenog supruga 1963. odgovoran potpredsednik Lindon Džonson, piše portal „Ajriš central“.

Robert Ficdžerald Kenedi mlađi - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO: Kenedi Mlađi otkriva prave ciljeve Vašingtona na Bliskom istoku

Kenedijeva je takođe verovala da Džonson u zaveri nije bio sam, već da je imao pomoć grupe izuzetno bogatih desničarskih teksaških tajkuna.

Ispovest supruge bivšeg američkog predsednika nekoliko meseci nakon ubistva Džona Kenedija snimao je Artur Šlezinger Mlađi, jedan od renomiranijih istoričara svog vremena, koji je trake zatim preneo na sigurno mesto, tačnije u sef Kenedijeve biblioteke u Bostonu.

Prema ličnoj želji Džeki Kenedi, snimljeni sadržaj nije trebalo da bude objavljen bar 50 godina nakon njene smrti, prenosi B92.

Međutim, njena ćerka Kerolajn odlučila je da ne posluša svoju majku, pa je audio-snimke objavila nekoliko godina nakon što je Žaklina 1994. umrla od raka.

Tajna - Sputnik Srbija
Ko zaista upravlja Amerikom

TV kompanija Ej-Bi-Si došla je do traka nakon što je sklopila ugovor s Kerolajn, koja je zauzvrat zahtevala da Ej-Bi-Si otkaže prikazivanje televizijske drame o Kenedijevima koja je vrlo uznemirila nju i njenu porodicu.

Inače, slučaj ubistva Džona Kenedija daleko je od poslednje reči javnosti i istorije. Pre mesec i po dana američki Nacionalni arhiv objavio je listu dokumenata povezanih s jednim od najvažnijih, a istovremeno i najtajnijih ubistava u istoriji.

Reč je o 3.063 dokumenta koja će Nacionalni arhiv objavljivati do oktobra 2017, što je javnost izglasala na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Doduše, još postoji mogućnost da predsednik, bilo aktuelni ili budući, neki od dokumenata proglasi tajnim, što nije previše verovatno, s obzirom na to koliko je vremena do sada prošlo. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala