Ruska avijacija likvidirala više od 320 terorista u oblasti Palmire

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaRuska avijacija iz baze Hmejim
Ruska avijacija iz baze Hmejim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska avijacija je od 20. do 23. marta izvela 41 let u oblasti Palmire, bombardovala je 146 vojnih objekata terorista i likvidirala više od 320 ekstremista, saopštio je Ruski centar za pomirenje u Siriji.
Rat u Siriji doveo do toga da se 80 odsto stanovništva nađe u siromaštvu, a životni vek je skraćen za 20 godina. - Sputnik Srbija
Da li SAD žele da Palmira bude oslobođena

„Uništeno je 6 upravnih punktova, ubijeno je više od 320 terorista, uništeno je 5 tenkova, 6 artiljerijskih uređaja, 2 skladišta sa municijom i 15 jedinica automobilske tehnike“, navedeno je u biltenu objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane Rusije. 

Centar je saopštio da teroristi DAEŠ–a pripremaju ofanzivu na položaje vladine vojske Sirije u provinciji Alep. 

„Prema informacijama koje stižu od žitelja provincije Alep, u naseljenim oblastima Han Hafire, Marana, Šamira, Um Adase i Dejr Ante okupljaju se teroristi DAEŠ–a. Koncentracija tih snaga svedoči o tome da se teroristi pripremaju za novu ofanzivu na položaje vladine armije u toj provinciji“, navedeno je u saopštenju. 

Uporišta ekstremista u Lirmunu, Bustan Baši, Starom gradu, Džaberiji i Šeik Saedu našla su se na udaru sirijske vojske, - Sputnik Srbija
Militanti potisnuti u dubinu Palmire

Centar je u protekla 24 sata zabeležio 7 slučajeva narušavanja prekida vatre — 2 u Latakiji i 5 u Alepu. 

Prema podacima Centra za pomirenje, u gradu Alepu sa položaja formacije „Liva sultan Murad“ iz oblasti Ašrafija gađane su pozicije kurdskih odreda samoodbrane u četvrti Šejh Maksud. 

U saopštenju je navedeno da je broj naoružanih formacija koje su saopštile da prihvataju primirje u Siriji nepromenjen — 43. 

„Ukupno je sa 51 starešinom naseljenih mesta u Siriji postignut dogovor o primirju“, navedeno je u biltenu. 

U saopštenju se dodaje da je Ruski centar za pomirenje u Siriji u protekla 24 sata isporučio 6,5 tona humanitarne pomoći u naselja u provincijama Hama i Damask.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala