Da li SAD žele da Palmira bude oslobođena

© Flickr / Alessandra KocmanRat u Siriji doveo do toga da se 80 odsto stanovništva nađe u siromaštvu, a životni vek je skraćen za 20 godina.
Rat u Siriji doveo do toga da se 80 odsto stanovništva nađe u siromaštvu, a životni vek je skraćen za 20 godina. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici Stejt departmenta nisu želeli da prokomentarišu da li SAD uopšte žele da sirijska vojska oslobodi Palmiru od boraca terorističke organizacije DAEŠ.
Palmira - Sputnik Srbija
Oslobođena drevna Palmira

„Videli smo saopštenje da se vode žestoke borbe oko Palmire. Ništa novo ne mogu da vam kažem sem da primećujemo da vojska sirijskog režima krši sporazum o prekidu vatre“, rekao je portparol Stejt departmenta Mark Toner.

Međutim, novinar koji je zatražio od Tonera da prokomentariše situaciju oko Palmire postavio je dodatno pitanje da li vlasti SAD uopšte žele da vladine snage oslobode taj grad.

„Politički proces u Siriji se nastavlja. Iz tog razloga je državni sekretar SAD Džon Keri otputovao u Moskvu. Mi želimo da primirje u potpunosti bude implementirano“, ponovio je Toner.

On je dodao da je svestan da ne odgovara na postavljeno pitanje rekavši:

„Znam, odgovaram u širem smislu.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala