Američki milioner ulaže u ruske državne obveznice

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaNovčanice Rusije i SAD
Novčanice Rusije i SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poznati američki investitor Džim Rodžers uložio je sredstva u ruske državne obveznice izražene u rubljama, radije nego u ruske evroobveznice koje su nominovane u dolarima ili evrima.

„Pre nedelju-dve kupio sam državne obligacije Rusije u rubljama“, rekao je Rodžers novinarima, ali je odbio da otkrije o kojoj je sumi reč.

Rodžers je naveo da ni ubuduće ne namerava da ulaže u evroobveznice Rusije jer one mogu biti nominovane u evrima ili dolarima.

„Sumnjičav sam zbog toga što nisam optimističan kada je o evru reč. A te obveznice će biti ili u dolarima ili u evrima. Ako budem kupovao ruske obveznice, to će biti hartije izražene u rubljama“, rekao je Rodžers.

Stejt department - Sputnik Srbija
Amerika agituje na biznismene širom sveta da ne sarađuju s Rusijom

„Mnoge obligacije Rusije sada su pod sankcijama i ja ne mogu prosto da podignem telefonsku slušalicu i da ih kupim. Kao državljanin SAD ne mogu legalno da kupim većinu državnih obveznica Rusije, kao ni mnogi drugi državljani zapadnih zemalja. To je apsurd!“, dodao je Rodžers.

Džim Rodžers je jedan od najpoznatijih finansijera i investitora na svetu. U prošlosti je bio jedan od saradnika i prijatelja Džordža Soroša.

Pre nekoliko godina počeo je da investira u rusko tržište.

Kupio je veliki paket akcija ruskog proizvođača đubriva „Fosargo“ i ušao u savet direktora te kompanije.

Rodžers sada upravlja svojom investicionom kompanijom „Rodžers holdings end bilend interests“, važi za eksperta za ekonomska pitanja.

Prema podacima iz 2015. godine, njegov kapital se procenjuje na oko 300 miliona dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala