Ako pobedi Tramp, ovi ljudi će voditi američku spoljnu politiku

© REUTERS / Chris Keane Donald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pretendent za nominaciju za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp prvi put je otkrio ko bi mogli biti članovi njegovog spoljnopolitičkog tima ukoliko pobedi u trci za Belu kuću.

U intervjuu sa urednicima „Vašington posta“, Tramp je naveo nekoliko eksperata koji su spremni da svojom reputacijom podrže njegovu kampanju, prenosi AFP.

Za protivterorističku politiku Tramp je odabrao Valida Faresa, profesora za kog je medijska organizacija „Mader Džons“ 2011. godine izveštavala da je ranije imao veze sa „hrišćansko-libanskim gospodarima rata“ iz vremena građanskog rata.

Izbori u SAD-Tramp - Sputnik Srbija
Hoće li Tramp promeniti Ameriku? (audio)

Kada je reč o odbrani, Tramp se opredelio za Kejta Keloga, američkog generala u penziji koji je danas konsultant, a poznat je po tome što je bio glavni komandant na terenu u „katastrofalnim“ prvim mesecima okupacije Iraka 2003. i 2004. godine, navodi AFP.

U njegovom timu bi bio i Džo Šmic, koji je bio generalni inspektor u Pentagonu u administraciji Džordža Buša Mlađeg i koji je imao istaknutu ulogu u američkoj bezbednosnoj kompaniji Blekvoter, koja je svojevremeno bila umešana u skandal koji se ticao ubistva 17 civila u Iraku, navodi AFP.

Spisak upotpunjuju stručnjaci za energiju Karter Pejdž i Džordž Papadopulos, koji je prethodno bio savetnik Trampovom poraženom rivalu Benu Karsonu.

Prema „Postu“, Tramp je u svom intervjuu izneo izrazito „neintervencionistički pristup“ međunarodnim pitanjima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala