Sakašvili otkrio čega se plaši Jacenjuk

© Sputnik / Pavel Palamarčuk / Uđi u bazu fotografijaMihail Sakašvili
Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk, koji je uspeo da sačuva mesto zahvaljujući prijateljstvu sa oligarsima, ne može da se smiri. I dalje mu se pričinjavaju zavere, izjavio je gubernator Odeske oblasti, bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili u intervjuu za „Di cajt“.

Sakašvili je uveren da je njegovo postavljanje na mesto gubernatora Odese Jacenjuk odmah ocenio kao deo podmuklog plana predsednika Petra Porošenka i zaključio da bivši gruzijski političar može da postane njegov direktni konkurent.

„Premijer Arsenij Jacenjuk me je od prvog susreta smatrao za nekog ko je došao da ga zameni. On nikada neće prevladati taj strah“, izjavio je Sakašvili za „Di cajt“.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk - Sputnik Srbija
Jacenjuku odbrojani dani? Pretendenti na „presto“ — Amerikanci

Sakašvili je naglasio da se ne sprema da zauzme mesto predsednika Vlade Ukrajine, ali je uveren da Jacenjuk treba da podnese ostavku.

„Jacenjukovo vreme je isteklo. Ukrajinci su izgubili poverenje u državu i Vladu. Ljudi su mnogo pretrpeli i propatili. Oni ne razumeju kako Jacenjuk može da govori da je sve u redu. Zato je njegov rejting u rezultatima anketa pao ispod jedan odsto“, rekao je Sakašvili.

Raniji konflikt između Sakašvilija i Jacenjuka planuo je nakon što je gubernator optužio premijera da se ponaša nedostojno i provokativno, nakon čega je premijer bivšeg predsednika Gruzije nazvao „putujućim glumcem“.

U februaru je Sakašvili, kojeg politički analitičari smatraju zamenom za Jacenjuka, izjavio da fotelja u kabinetu ministra Ukrajine „ne odgovara njegovim ambicijama i da će se on boriti za nova pravila igre i uvođenje novog pokolenja u političku elitu Ukrajine“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala