Nikolić raspisao izbore za 24. april

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVIC Predsednik Srbije Tomislav Nikolić raspisao izbore
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić raspisao izbore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas Ukaz o raspuštanju parlamenta i raspisao vanredne republičke izbore za 24. april.

Nikolić je rekao da je došlo je vreme za ispitivanje podrške, jer reforme su ozbiljne i teške, i zato je potrebno da se građani izjasne — da li podržavaju reforme ili postoji neka bolja ideja i možda neko drugi ko zaslužuje poverenje građana, rekao je Nikolić.

Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Prvo izbori, pa presuda Šešelju?

Nakon što je potpisao ukaz o raspuštanju parlamenta i raspisivanju izbora, Nikolić je pozvao građane i učesnike izbora, ali i medije, na fer i demokratsku utakmicu, izrazivši uverenje da će Srbija nakon izbora nastaviti s reformama i da neće odustati od puta kojim sada ide.

Nikolić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da bi želeo da pobedi SNS, ali da će isto tako moći da sarađuje sa svakom vladom.

„Neću ja da budem razočaran ako pobede drugi“, rekao je i dodao da nije siguran da bi se posle drugačijeg izbornog ishoda nastavile reforme, a njegova je želja, kako je istakao, da pobedi ideja koja je dobra za Srbiju.

Nikolić je ocenio i da je vlada u prethodnom periodu učinila mnogo, pokrenula čitav sistem reformi za koje mora da obezbedi novi mandat, kako bi bila sigurna da ono što radi, radi po volji građana.

„Očekujem fer i demokratske izbore“, rekao je Nikolić i istakao da ne sumnja u regularnost izbora.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Idemo na izbore

Podsetivši da je Srbija sve svoje političke probleme rešavala vanrednim izborima i da su građani uvek bili u pravu kad izaberu, predsednik je istakao da će sve institucije države funkcionisati, iako će izbori biti održani na nekoliko nivoa.

Na pitanje hoće li se na neki način angažovati u izbornoj kampanji, predsednik je poručio:

„Neće me biti sramota ako neko iz SNS-a zatraži moju pomoć da tu pomoć i pružim“.

Istakavši da se nada da će država nastaviti sa reformama i da neće odustati od tog puta, Nikolić je poručio da će opozicija na izborima imati priliku da proveri koliko je traga ostavila među građanima svojim delovanjem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala