Vučić: Idemo na izbore

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SNS–a i premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore kako bi se razrešio društveni sukob koji blokira reforme.
Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija
Izbori — dobra vest za partije

Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS–a rekao da je Vladi Srbije potreban pun mandat kako bi do 2020. godine dovršila započete reforme, koje su Srbije izvele na dobar i siguran put.

Odluka o izborima pozdravljena je dugotrajnim aplauzom 505 članova Glavnog odbora stranke.

Vučić je rekao da je Srbija od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba.

Stranka i Vlada Srbije, koju je formirala SNS, prema Vučićevim rečima, nailaze na ogroman otpor upravo stoga što je nastojala da razbije blok koji su činili tajkuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta menja.

„Otpočeli smo sukob i sa njima i sa onima među nama kojima je vlast samo način za lično bogaćenje“, rekao je Vučić.

„Centar otpora i ovoj Vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije“, rekao je Vučić i dodao da je taj „centar otpora“ 10 godina blokirao bilo kakve promene i napredak zemlje.

Predizborna kampanja u Srbiji - Sputnik Srbija
Za koga ćete glasati: Stranke kreću u borbu za milion i po građana Srbije

„Srbija je u stanju latentnog društvenog sukoba od kada je SNS preuzela vlast i formirala Vladu, jer smo rešili da razbijemo spregu političara, tajkuna, kriminala i korupcije“, objasnio je Vučić.

„Previše je u Srbiji onih koji su hteli da žive od svojih stavova, a ne od svojih ruku, koji ni sa čim, osim političkim vezama, nisu zaslužili ono što imaju, i onih koji kradu“, rekao je predsednik SNS–a, aludirajući na političke protivnike, ali i na ljude iz sopstvene stranke koji su u nju ušili, kako je rekao, da bi ostvarili sve moguće privilegije.

„Namera da se preduzmu mere od koji su svi bežali, a pre svega one na ekonomskom planu, donela nam je u startu neprijatelje, ali sam ponosan što smo radili marljivo i vratili Srbiji ugled u svetu kakav nije imala u novijoj istoriji“, podsetio je Vučić.

Srbija je danas na dobrom i stabilnom putu, ekonomski i politički, a to nam priznaju sve relevantne institucije i organizacije u svetu, poručio je Vučić.

On je rekao da je za pobedu potreban karakter, a kad ima srca i karaktera onda neuspeh ne postoji, naveo je Vučić i poručio da Srbija do 2020. godine mora da bude uređena država na pragu Evrope, bez društvenih sukoba koji su sada prisutni.

Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija
Ko izbore u Srbiji neće, a ko im se nada?

„Hoćemo društvo koje će da se odluči za težak rad, hoćemo da nam Srbija kaže da li hoće isto što i mi, i da pored mene ne stoje oni koji pričaju isto što i ja, a rade ono što su radili oni pre mene“, poručio je lider SNS–a.

„Hoću tim koji neće da se reklamira, nego da radi“, poručio je partijskom članstvu i dodao:

„I hoću da se zahvalim mangupima u našim redovima i pošaljem ih tamo gde pripadaju.“

On je pozvao naprednjake da ne potcene političke protivnike i poželeo im poštenu, ozbiljnu i odgovornu kampanju.

„Građani će umeti da izaberu, jer niko ne može da zaustavi Srbiju na putu ka boljoj budućnosti“, zaključio je Vučić.

 Nikolić: Očekujem fer i demokratsko nadmetanje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da očekuje fer i demokratsko nadmetanje na vanrednim parlamentarnim izborima.

On je ocenio da vladajuća koalicija premijera Aleksandra Vučića s pravom može da očekuje odličan rezultat.

„Lično mislim da je vlada premijera Aleksandra Vučića odlično obavljala svoj posao i da s pravom može da na izborima očekuje odličan rezultat“, kazao je Nikolić, a saopštio njegov kabinet.

Predsednik Srbije je kazao da očekuje fer i demokratsko nadmetanje, da pobede najbolji i da s proverenim poverenjem kod građana vlada premijera Vučića nastavi da ostvaruje postavljene ciljeve koje je „Srbija odavno zaslužila“.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala