SAD: Nema bitnijih kršenja primirja u Siriji

© AP Photo / Luis M. AlvarezStejt department
Stejt department - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD za proteklih 24 časa nisu zabeležile bitnija kršenja sporazuma o prekidu vatre u Siriji, izjavio je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi.

On je rekao da SAD nisu dobile nikakve poruke o bitnijim kršenjima primirja iako je moguće da je do pucnjave ponegde i dolazilo.

Rusko ministarstvo odbrane - Sputnik Srbija
Rusija: Potpisano primirje sa četiri odreda umerene sirijske opozicije

Na pitanje novinara da prokomentariše informacije ruskog Ministarstva odbrane o tome da je za proteklih 24 časa zabeleženo 14 situacija kada je narušeno primirje u različitim delovima Sirije, Kirbi je rekao da Vašington te informacije ne može da potvrdi.

„Ja ne mogu to da potvrdim. Video sam saopštenje koje je Rusija izdala. Oni mogu da govore ono što smatraju bitnim“, rekao je Kirbi.

SAD neće saopštavati svoju informaciju o MH-17

Kirbi je takođe rekao da vlasti SAD neće saopštavati o tome kakvu informaciju će deliti sa Holandijom oko katastrofe sa melezijskim avionom koji se u julu 2014. godine srušio nad Donbasom.

„Mi pomažemo u celom procesu, prenosimo svu informaciju Holandiji i nemamo nameru da iznosimo detalje. Za sva pitanja obratite se Holandiji“, rekao je Kirbi novinarima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala