Skot se ogradio: Izjava iz Pentagona nije stav SAD

© Sava RadovanovićKajl Skot i Aleksandar Vučić
Kajl Skot i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki ambasador Kajl Skot obavestio je danas premijera Aleksandra Vučića da izjava portparola Pentagona od pre dva dana o uzrocima pogibije dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji ne odražava zvaničan stav američke administracije.

Ambasador Skot je rekao da je „izjava portparola Pentagona od pre dva dana bila bazirana na nepotpunim informacijama i da ne odražava zvaničan stav američke administracije, koji će biti saopšten po završetku istrage“.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Srbi — kolateralna šteta u Libiji

Američki ambasador je u razgovoru sa Vučićem rekao da je u toku analiza dokaza sa mesta napada u Sabrati i da je izveštaj sa autopsije važan faktor za istragu, ali da je za konačne zaključke potrebno vreme, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić i ambasador Skot saglasili su se da je Srbiji i SAD zajednički cilj da se ustanovi puna istina o tragičnoj pogibiji Slađane Stanković i Jovice Stepića.

Srpski premijer je američkom ambasadoru rekao da je Vlada Srbije spremna da sa američkom stranom razmeni podatke do kojih je dosad došla, uključujući i obdukcione nalaze.

Mesto napada američkih aviona na kamp DAEŠ-a u Sabarti, Libija - Sputnik Srbija
Od SAD zatražene sve dostupne informacije o Libiji

Premijer Vučić i ambasador Skot razmotrili su i druga regionalna i međunarodna pitanja. Konstatovali su potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, održanja stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, kao i pronalaženja sveobuhvatnog rešenja za migrantsku krizu, navodi se u saopštenju.

Pentagon je u četvrtak saopštio da veruje da u vazdušnom udaru protiv DAEŠ-a u Libiji prošle sedmice nije ubijeno dvoje otetih srpskih diplomata, već sumnja da je strance radi otkupa kidnapovala zasebna kriminalna grupa, koja je ih je ubila, a zatim pokušala da se „izvuče za njihovu smrt“.

Pentagon ima nekoliko razloga da veruje da Srbi nisu bili u kampu DAEŠ-a kada je bombardovan, rekao je jedan zvaničnik odbrane koji je insistirao na anonimnosti.

Portparol Pentagona je prethodno saopštio da ne postoji ništa što ukazuje da je smrt Slađane Stanković i Jovice Stepića posledica bombardovanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala