Kandidati za predsednika Tači i Rama, sednica u petak

Pratite nas
Kandidati za predsednika Kosova su Hašim Tači i Rafet Rama iz Demokratske partije Kosova, a sednica kosovske skupštine na kojoj će poslanici birati između ta dva kandidata biće održana u petak.

To je odlučeno na današnjoj sednici predsedništva parlamenta, koja je bila prekinuta pošto je poslanica „Samoopredeljenja“ Aida Derguti aktivirala suzavac.

svet - Sputnik Srbija
#SvetSaSputnjikom — Srpskim bogatstvom u Trepči upravlja KFOR (audio)

Predsednik parlamenta Kadri Veselji najavio je posle sednice da će proces izbora predsednika biti transparentan. Osvrćući se na postupke poslanika opozicije, on je kazao da ono što se desilo prevazilazi sve što je normalno i pokazuje da opozicija ne želi rešenje.

Veselji je rekao da je pozvao opoziciju da bude deo demokratskih procesa, ali je ocenio da oni ne čuju pozive i da je po sredi fanatizam „koji se neće lako rešiti“.

Poslanik Srpske liste Slavko Simić je posle incidenta napustio sednicu Predsedništva i izjavio da Srpska lista neće imati svog kandidata za predsednika Kosova. On nije odgovorio na pitanje da li će poslanici Srpske liste biti prisutni u skupštini u petak.

Pristalice kosovske opozicije kampuju od utorka ispred kosovske skupštine i vlade sa zahtevom da vlast podnese ostavku i raspiše vanredne izbore na Kosovu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala