EU Prištini: Odmah uspostaviti ZSO

© Tanjug / Edib TahirovićPristalice opozicije protestuju u šatorima ispred Vlade i Skupštine Kosova zahtevajući vanredne izbore.
Pristalice opozicije protestuju u šatorima ispred Vlade i Skupštine Kosova zahtevajući vanredne izbore. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef kancelarije EU na Kosovu Samjuel Žbogar izjavio je da Zajednica srpskih opština mora da bude uspostavljena, bez obzira na aktuelnu političku situaciju na Kosovu i Metohiji.
Priština - Sputnik Srbija
Prištinska stendap komedija

On je takođe istakao da je upotreba suzavca u kosovskoj skupštini neprihvatljiva za EU.

Žbogar je rekao da će zemlje EU dvaput razmisliti pre nego što odluče da li da odobre viznu liberalizaciju sa Kosovom ukoliko opozicija nastavi da koristi suzavac u kosovskoj skupštini, prenosi „Koha ditore“.

„Suzavac je crvena linija koju međunarodna zajednica na Kosovu neće preći“, rekao je Žbogar u intervjuu za KTV, koji prenosi „Koha ditore“.

On je dodao da, zbog aktuelne političke situacije, EU ne insistira da kosovska skupština odmah usvoji sporazum o demarkaciji granica sa Crnom Gorom ali da „mehanizam Zajednice srpskih opština mora da bude uspostavljen kao što su dve strane dogovorile u Briselu“.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala