Gorbačov: Sporazum o primirju korak ka poboljšanju odnosa Rusije i SAD

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaMihail Gorbačov
Mihail Gorbačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši lider Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov pozdravio je dogovor SAD i Rusije o primirju u Siriji između vladinih snaga i opozicionih oružanih grupa, ocenivši da je to ujedno i pozitivan korak ka revitalizaciji odnosa između Rusije i SAD.
Stari deo Damaska - Sputnik Srbija
Sirijska vlada prihvatila uslove primirja

„Smatram da je to dobar korak u potrebnom pravcu. Međutim, iako je u pitanju samo plan, ukoliko se on realizuje, biće to osnov ka realizaciji i drugih planova u celom regionu“, rekao je on.

Pored toga, Gorbačov je ocenio da postignuti sporazum ne znači samo primirje u Siriji, već i korak ka revitalizaciji odnosa između Rusije i SAD.

„Ovo ujedno znači i proboj u odnosima između Vašingtona i Moskve, odnosno, pokušaj da se eliminišu tenzije i poprave međudržavni odnosi. Međutim, još uvek je rano donositi bilo kakve zaključke, neophodno je sačekati određeno vreme i tada podvući crtu“, istakao je bivši lider SSSR-a.

Gorbačov je dodao da je u budućnosti neophodno preduzimati korake koji bi odgovarali kako ruskim tako i američkim interesima, i podsetio da je svojevremeno između Vašingtona i Moskva postojalo poverenje, kao i da su međudržavne, ekonomske i političke veze bile veoma čvrste.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala