Sirijska vlada prihvatila uslove primirja

© Sputnik / Aleksandar Jurjev / Uđi u bazu fotografijaStari deo Damaska
Stari deo Damaska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti Sirije su prihvatile uslove SAD i Rusije o prekidu vojnih akcija, ali će se borba protiv terorističke grupe DAEŠ, Nusra fronta i drugih militanata nastaviti, prenosi agencija Sana pozivajući se na saopštenje vlade.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Imamo šansu da okončamo krvoproliće u Siriji

Sirijska vlada je prihvatila uslove primirja koji su juče usaglasili predsednik Rusije Vladimir Putin i američki predsednik Barak Obama. Sporazum će stupiti na snagu 27. februara u ponoć.

Prilikom razgovora o uslovima, Rusija je insistirala na svom pravu da izvodi vazdušne udare na DAEŠ, Nusra front i druge terorističke organizacije koje je proglasio SB UN. U saopštenju Damaska naglašava se i da će sirijske snage „nastaviti borbu protiv terorista. Ove akcije će biti dogovorene sa Rusijom“.

U Putinovim i Obaminim razgovorima ističe se potreba za pozitivnim odjekom od strane sirijskog režima i naoružane opozicije.

Prema uslovima dogovora, ruski i američki vojnici će zajedno odrediti na kartama teritorije gde su aktivne grupe protiv kojih se „vojne operacije oružanih snaga Sirije, ruskih oružanih snaga i koalicije na čelu sa SAD neće voditi“. Predsednik je dodao da će „opozicionari sa svoje strane zaustaviti vojne akcije protiv oružanih snaga Sirije i grupa koje im pomažu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala