SNP će tražiti referendum o članstvu u NATO-u

© Foto : Zvanični sajt SNPNenad Popović
Nenad Popović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović poručio je da će se ta partija, nakon vanrednih parlamentarnih izbora, u parlamentu zalagati za raspisivanje referenduma o članstvu Srbije u NATO-u.
Anti NATO protest u Beogradu - Sputnik Srbija
Veliki protest protiv NATO–a u centru Beograda (video, foto)

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Popović podseća da je SNP jedina u parlamentu bila protiv nedavno usvojenog sporazuma između Srbije i NATO-a.

„Verujemo da nijedna partija neće bežati od slobodnog i demokratskog izražavanja volje naroda na referendumu“, naveo je Popović.

Podseća i da je SNP bila jedina partija u parlamentu koja je, još pre godinu dana, upozoravala na negativne posledice IPAP sporazuma sa NATO-om, kao i jedina partija koja je glasala protiv poslednjeg sporazuma Srbije i NATO-a, kojim se ovom vojnom savezu daju ovlašćenja faktičke vojne kontrole Srbije.

„Jedino je glas SNP u Skupštini Srbije ostao zabeležen u istoriji kao glas protiv tog sporazuma i protiv NATO-a“, navodi Popović i ističe da je sada vreme da se, kroz referendum, čuje i glas naroda, koji je od NATO-a najviše pretrpeo i stradao.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala