Diplomatski imunitet za pripadnike ruskog centra u Nišu

© Foto : Srpska narodna partijaSada Srbija, vodeći izbalansiranu politiku prema SAD, EU i Rusiji, ima šansu da privuče investitore ne samo iz Rusije, nego i iz EU.
Sada Srbija, vodeći izbalansiranu politiku prema SAD, EU i Rusiji, ima šansu da privuče investitore ne samo iz Rusije, nego i iz EU. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da svim pripadnicima ruske misije u Humanitarnom centru u Nišu treba obezbediti diplomatski imunitet.
NATO vojnici - Sputnik Srbija
Omogućena razmena poverljivih informacija srpske vojske i NATO-a

„Srpska narodna partija, kao jedina partija u srpskom parlamentu koja je glasala protiv nedavno usvojenog sporazuma Srbije i NATO-a, insistira da se svim pripadnicima ruske misije u Humanitarnom centru u Nišu obezbedi diplomatski imunitet, kao što je to pomenutim sporazumom obezbeđeno pripadnicima NATO-a“, istakao je Popović.

Srpska narodna partija smatra da Srbija mora dosledno da sprovodi u Skupštini Srbije utvrđenu vojnu neutralnost, a to podrazumeva da naša država razvija balansiranu saradnju sa svim vojnim savezima, naveo je lider SNP-a u saopštenju.

„Kako je Skupština Srbije nedavno usvojila odluku o podizanju saradnje sa NATO-om na najviši nivo, smatramo da Srbija sada mora podići vojnu saradnju sa Rusijom na isti nivo kao što je to učinila sa NATO-om“, rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, to znači da Srbija, za početak, treba da proširi svoju vojnu saradnju sa Rusijom u nekoliko segmenata: nabavci naoružanja i vojne opreme, učešću u zajedničkim vojnim vežbama sa ruskom vojskom, obuci naših kadrova u ruskim vojnim školama i usvajanju najviših standarda u znanju i tehnologijama koji postoje u ruskoj vojsci.

Cilj je da se podigne odbrambena moć srpske vojske u uslovima kada se zemlje u okruženju naoružavaju najmodernijim NATO borbenim sistemima, zaključio je Popović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala