PUPS napušta koaliciju sa SPS–om, prilaze naprednjacima

© Tanjug / ZORAN ZESTICLideri SNS-a i SPS-a na zajedničkoj konferenciji
Lideri SNS-a i SPS-a na zajedničkoj konferenciji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedništvo PUPS–a jednoglasno je zaključilo da se obrati premijeru Aleksandru Vučiću kako bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumom sa SNS–om.

Ukoliko dogovor ne bude postignut, PUPS će samostalno na izbore.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Nemam puno poverenje u SPS

U saopštenju te stranke se navodi da je premijer taj koji je pokazao najveću posvećenost zajedničkim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera.

U PUPS–u, iz iskustva koje su imali sa aktuelnom Vladom Srbije, smatraju da je najbolji način da se u celosti ispune ciljevi te stranke, a pre svega zaštita socijalno–ekonomskog položaja penzionera, da svoje buduće delovanje usklade direktno sa političkom misijom premijera Vučića.

„Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi“, navode iz PUPS–a i dodaju da su o svemu obavestili i aktuelnog koalicionog partnera, lidera SPS–a Ivicu Dačića.

Dačić: Neće nas oslabiti

Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić: Neću se mešati u formiranje Vlade

Predsednik SPS–a Ivica Dačić izjavio je da svako ima pravo da odlučuje kako želi da nastupa na izborima i tvrdi da odlazak PUPS–a iz koalicije i približavanje SNS–u neće oslabiti socijaliste.

Dačić je rekao da socijalisti još uvek nisu razgovarali sa PUPS–om o svemu tome, ali je dodao:

„Svako ima opravo da odlučuje kako želi. Ne možemo da prihvatimo da neko na listi ima više nego što ima u realnosti“, rekao je Dačić novinarima.

On takođe navodi da ga PUPS nije obavestio o odluci, ali da su mu najavili da će razgovarati sa SNS–om.

„U narednim danima ćemo razgovarati o celokupnim odnosima“, rekao je Dačić.

Palma: Neka im je srećan put

Predizborna kampanja u Srbiji - Sputnik Srbija
Znaju li Srbi za koga će glasati

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, povodom odluke PUPS–a da o mogućem predizbornom sporazumu počne razgovore sa SNS–om, izjavio je da niko nije u obavezi da večito bude u koaliciji sa nekim.

Marković, čija je stranka već godinama bila u koaliciji sa PUPS–om, prokomentarisao je za Tanjug da svako ima pravo da se opredeli sa kim će na izbore.

„Čovek se oženi, pa ima petoro dece, pa se razvede. Niko nije u obavezi da bude večito u koaliciji, srećan mu put i srećno mu bilo, ako je tako odlučio, nemam ništa protiv“, rekao je Marković.

Na pitanje da li je JS nešto izgubio zbog toga što je PUPS rešio da se okrene SNS–u, Marković je odgovorio da nije razmišljao o tome.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala