Vučić: Nemam puno poverenje u SPS

© Tanjug / Zoran ŽestićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema apsolutno poverenje u SPS i da bi bilo neprirodno da ga ima posle 2008. i mnogih drugih stvari koje je u prethodnom periodu proživeo.

„Ne bi me iznenadilo ni da žele da ostanu s nama, ni da odu sa drugima“, rekao je Vučić u intervjuu za „Alo“.

SPS - Novica Tončev, Nikola Šainović i Milutin Mrkonjić - Sputnik Srbija
SPS spreman za republičke izbore

On je istakao da je, u opštoj trgovini koja postoji u Srbiji, naročito srećan što se ne plaši ujedinjavanja svih protiv SNS-a.

„Mislim da je politika rad, hrabrost i marljivost, a ne zbrajanje mogućeg i nemogućeg u mržnji protiv nekoga“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje da li je moguće da se SPS okrene protiv naprednjaka ukoliko SNS ne bude imao natpolovičnu većinu i dodao:

„Pravo SPS-a je da radi ono za šta misli da je najbolje za njih, ali nemam apsolutno poverenje, i bilo bi neprirodno da ga imam posle 2008. i mnogih drugih stvari koje sam u prethodnom periodu proživeo“, rekao je.

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić na sednici Vlade Srbije - Sputnik Srbija
SNS-u podrška 47,7 odsto glasača, cenzus prelaze SPS, DS i SRS

Na pitanje kako vidi to što ga funkcioneri SPS-a Ružić i Mrkonjić napadaju, a Ivica Dačić dokazuje vernost, Vučić je rekao:

„Primetili ste da ništa ne govorim o pojedinim pitanjima. Nažalost, čini mi se da kad god se donose teške mere i kad je nešto nepopularno, uvek isti ljudi ili predstavnici koalicije moraju da preuzmu teret na sebe“.

Nevezano od toga, dodao je, uvek ima poštovanje prema svim koalicionim partnerima, a odluku ko će biti budući koalicioni partner doneće posle izbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala