SPS spreman za republičke izbore

© Tanjug / Tanja ValičSPS - Novica Tončev, Nikola Šainović i Milutin Mrkonjić
SPS - Novica Tončev, Nikola Šainović i Milutin Mrkonjić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Socijalistička partija Srbije spremna je za republičke izbore o kojima Srpska napredna stranka i premijer Aleksandar Vučić očigledno razmišljaju, izjavila je danas potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović.

Dejanovićeva je na televiziji Pinku rekla da republički izbori ne zavise od socijalista.

Predrag J. Marković - Sputnik Srbija
Predrag Marković: Zašto sam pristupio SPS-u?

Ona je ocenila da je koalicija PUPS-JS-SPS opravdala postojanje.

„Na PUPS-u i Jedinstvenoj Srbiji je da odluče o tome gde će oni. Što se nas tiče, mi ćemo negovati koalicione odnose i sa PUPS-om i sa JS-om“, najavila je Slavica Đukić Dejanović.

Osvrnuvši se na jučerašnju sednicu Glavnog odbora SPS-a, Dejanovićeva je ocenila da su iskustvo i analitičnost Nikole Šainovića, koji je kooptiran u Glavni odbor, potrebni SPS-u.

Dejanovićeva je rekla da se istoričar Predrag Marković, koji je izabran za potpredsednika SPS-a, zalaže za ideju levog centra i za demokratske procese. On je sam ocenio da treba da se politički angažuje i doneo je zrelu odluku da pristupi SPS-u, izjavila je Dejanovićeva.

Komentarišući izbor Milutina Mrkonjića za počasnog predsednika stranke, Dejanovićeva je dodala da Mrkonjić ne treba da bude biran i da niko ne treba da se sumnja u njegovu privrženost SPS-u.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala