Zaharova: Neprihvatljive akcije Turske na granici sa Sirijom

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Akcije Turske na granici sa Sirijom su apsolutno neprihvatljive, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.
Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Rusija upozorava Tursku: Uplitanje u sirijski konflikt vodi ka apsolutnom ratu

„Rusija je u nekoliko navrata isticala svoj stav o tom pitanju — i u Savetu bezbednosti i tokom pregovora sa američkim partnerima. To što se dešava na tursko-sirijskoj granici je nedopustivo“, rekla je ona.

Prema rečima Zaharove, Sirija se žalila Savetu bezbednosti UN i predala im je sve neophodne informacije koje se tiču tog pitanja.

„Rusija će insistirati na tome da Savet bezbednosti UN što pre razmotri granatiranje Sirije od strane turskih snaga“, rekla je ona.

Turska je u subotu započela granatiranje severnih delova Sirije, a premijer Turske Ahmet Davutoglu okarakterisao je tu operaciju kao odgovor na pretnju koju predstavljaju sirijski Kurdi koji su se približili granici sa Turskom. Damask je osudio napade Turske i uputio pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu optužujući Ankaru za narušavanje teritorijalne celovitosti Sirije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala