Davutoglu: Turska će pružiti snažan odgovor Rusiji

© AFP 2023 / OZAN KOSEAhmet Davutoglu
Ahmet Davutoglu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da će Turska nastaviti da podržava sirijsku opoziciju i obećao snažan odgovor Rusiji zbog njenih akcija u Siriji.

„Ukoliko Rusija nastavi da se ponaša kao teroristička organizacija i bude terala civile da beže, na to ćemo odlučno odgovoriti“, rekao je Davutoglu novinarima u Kijevu.

Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Rusija upozorava Tursku: Uplitanje u sirijski konflikt vodi ka apsolutnom ratu

On pritom nije precizirao o kakvim akcijama je reč, iako je rekao da je Rusija zatvorila humanitarni koridor koji je povezivao Tursku i sirijski grad Alep.

Davutoglu je takođe rekao da je ruska balistička raketa danas pogodila bolnicu i da je u tom napadu poginuo veliki broj civila.

„Za vreme pregovora balistička raketa je poletela sa Kaspijskog mora i pogodila bolnicu, što je dovelo do pogibije velikog broja stanovništva“, rekao je Davutoglu na konferenciji za novinare.

Davutoglu, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Ukrajini, istakao je i da će njegova zemlja nastaviti da se sveti kurdskim oružanim snagama u Siriji, čije pozicije turska vojska poslednjih dana granatira sa svoje strane granice, ukoliko te snage budu nastavile sa napadima na grad Azaz.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala