Asad: Neću da pregovaram sa teroristima

© AFP 2023 / SANAPredsednik Sirije Bašar el Asad
Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar Asad izjavio je da su za rešavanje sukoba u njegovoj zemlji ključni borba protiv terorizma i sporazumi o prekidu vatre na lokalnom nivou.

„Borba protiv terorizma i (lokalna) primirja su osnova, oni će dovesti do mira i stabilnosti“, rekao je Asad za sirijski nacionalni televizijski kanal. 

Prema rečima sirijskog predsednika, delegacija sirijske opozicije formirana u Saudijskoj Arabiji sastavljena je od terorista i izdajnika koji nemaju prava samostalno da odlučuju. 

Ženeva, Švajcarska - Sputnik Srbija
Opozicija iz Rijada razlog za prekid pregovora o Siriji

Asad je dodao da nije saglasan da razgovara sa teroristima. 

Na međusirijskim pregovorima u Ženevi krajem januara bile su dve grupe sirijske opozicije. Jedna je formirana na sastancima u Moskvi i Kairu, a druga na sastanku u Rijadu.

„Nema zemlje koja pristaje da vodi dijalog sa teroristima i mi takođe ne pristajemo da razgovaramo sa teroristima. Delegacija koja je formirana u Rijadu predstavlja skup izdajnika i terorista“, rekao je sirijski predsednik. 

„Ima li delegacija opozicije pravo da usvaja odluke? Čim bude imala pravo, biće održan sirijsko–sirijski dijalog“, dodao je Asad. 

Prema njegovim rečima, prekid vatre, "ako se dogodi, ne znači da će sve strane prestati da koriste oružje.

"Prekid vatre, pre svega, podrazumeva da će teroristi prestati da jačaju“, objasnio je sirijski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala