#PrvaSputnjikGodina — Kusturica: Sputnjik je kosmička ideja (video)

Pratite nas
Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da Sputnjik kosmička ideja koja putuje svemirom, baš kao to što to čine i same informacije, te da je veoma važno što on postoji i u Srbiji.

„Najvažnije je da postoji jedinstven pristup tom svetu koji je nakaradan. On je nakaradan u svojoj inicijalnoj nameri. Elita koja vlada svetom u njenom najvećem delu ima zle namere i čitav svet je preskupo plaća u ime tuđeg konfora. Užasno je važno da čovek zna istinu i da može da je uporedi sa onim što se zove laž“, rekao je Kusturica na proslavi prve godišnjice Sputnjika u Srbiji.

Prva godina Sputnjika — ko nam je došao na rođendan - Sputnik Srbija
Prva godina Sputnjika — ko nam je došao na rođendan (video)

Pošto su svi filmovi i predstave ovog sveta, kako je rekao, postale inferiorne u odnosu na događanja koja svakodnevno gledamo i u čijim stegama živimo, užasno je važno da čovek može distancirano da vidi, čuje i pročita ono što ga se tiče. 

„Gledajte, recimo, sve što se dešava oko sirijskog grada Alep, za koji nikad ranije niko nije ni čuo, a sada je postao centar sveta. A u centru sveta se uvek dešava nešto što je neophodno da znamo. Histerija koja vlada u zapadnim medijima vezano za Alep doživljava svoju suprotnost u onome što se zove borba protiv Islamske države odnosno protiv onih koji ga finansiraju“, rekao je Kusturica.

Nikolić: Hvala vam što postojite - Sputnik Srbija
#PrvaSputnjikGodina — Nikolić: Hvala vam što postojite (video)

Prema njegovim rečima, oni koji ga finansiraju su uvezani u taj mejnstrim medija koji se, u suštini, bavi lažima, baš kao što se bavi i istinom. 

„Oni sad u u vlastitu laž veruju kao da izgovaraju istinu. Zato je užasno važno da postoji Sputnjik, da postoji televizija RT, da postoje paralelne, odnosno, uporedive informacije“, zaključio je Kusturica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala