Prva godina Sputnjika — ko nam je došao na rođendan (video)

Pratite nas
Sputnjik je obeležio prvu godinu rada na medijskoj sceni Srbije svečanim prijemom u Narodnom pozorištu u Beogradu. Za godinu dana uspeli smo visoko da se pozicioniramo zato što istina nije samo jedna, postoji i druga strana medalje, rekla je glavna i odgovorna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić.

Srbija je jedna od 29 zemalja sveta u kojoj je prošle godine počeo da radi Sputnjik. Portal i radio deo su međunarodne korporacije „Rusija sevodnja“ — Rusija danas.

Sputnjik torta - Sputnik Srbija
Radio Sputnjik slavi prvi rođendan (audio)

Sputnjik je danas medij kojem se veruje. Po uređivačkoj politici nezavisan od Moskve, u glavnom gradu Rusije ima četiri dopisnika, ali i dopisnike u 29 zemalja.

Naše tekstove za ovih godinu dana preuzimali su svi najuticajniji i najtiražniji mediji u Srbiji i regionu. Za nas je to najbolja potvrda ekskluzivnosti, uravnoteženosti, profesionalizma.

U Narodnom pozorištu u Beogradu okupili su se predstavnici diplomatskog kora, visoke zvanice iz sveta politike i kulture iz zemlje i regiona, saradnici i prijatelji Sputnjika.

Proslavi su prisustvovali predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije Vladimir Čušev.

Štand Sputnjika na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Sputnjik — novi pogled na svet

Okupljene je pozdravila urednica Sputnjika u Srbiji Ljubinka Milinčić, koja je  rekla da je Sputnjik u Srbiju doneo drugi pogled na svet.

„Za godinu dana uspeli smo visoko da se pozicioniramo zato što istina nije samo jedna. Postoji i druga strana medalje.“

Zamenik glavnog urednika korporacije „Rusija sevodnja“ Sergej Kočetkov rekao je da je uspeh Sputnjika u Srbiji neočekivano dobar.

„Srbija je jedina zemlja u kojoj nismo imali probleme sa registracijom, za razliku od drugih država koje se hvale slobodom govora“.

Prisutnima se obratio i naš čuveni reditelj Emir Kusturica, koji je prekinuo snimanje filma da bi prisustvovao rođendanu Sputnjika.

„Kada je moj sin slavio 38. rođendan, jedan prijatelj iz jagodinske cigan-male poslao je čestitku na kojoj je pisalo ’Srećan rođendan tebi i tvojoj porodici‘. Tako i ja čestitam rođendan Sputnjiku i njegovoj porodici“, rekao je Kusturica.

Radio Sputnjik - Sputnik Srbija
RT i Sputnjik iznenadili uljuljkane zapadne medije

U umetničkom delu programa učestvovali su glumica Biljana Đurović i solistkinja opere Narodnog pozorišta Sanja Kerkez.

U proteklih godinu dana trudili smo se da opravdamo naš moto: „Govorimo ono što drugi prećutkuju“. Verujemo da smo u tome uspeli, da smo na regionalnom tržištu razbili monopol na istinu zapadnih i prozapadnih medija i pokazali vam drugu stranu globalne politike.

Hvala na poverenju. Pratite nas i dalje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala