Moskva i dalje očekuje od Ankare zvanično izvinjenje

© REUTERS / Reuters TV/HaberturkKombo - fotografije prikazuju pad ruskog aviona Su-24 nakon što ga je pogodio turski avion F-16 na sirijskoj teritoriji, u blizini granice sa Turskom, 24. novembra 2015.
Kombo - fotografije prikazuju pad ruskog aviona Su-24 nakon što ga je pogodio turski avion F-16 na sirijskoj teritoriji, u blizini granice sa Turskom, 24. novembra 2015. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija očekuje od Turske izvinjenje za obaranje Su-24, kažnjavanje krivaca, kompenzaciju štete, izjavio je ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov. Dok ti uslovi ne budu ispunjeni, nema nade za normalizaciju odnosa između Rusije i Turske.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan zove, Putin ne diže slušalicu

Rusija očekuje od Turske zvanično izvinjenje za obaranje Su-24, kažnjavanje krivaca i kompenzaciju štete, žaljenje turske strane je nedovoljno, izjavio je novinarima ambasador Rusije u Ankari Andrej Karlov.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin u samom početku je izjavio šta Turska treba da uradi kako bi se prevazišla najdublja kriza u našim odnosima. Očekujemo zvanično izvinjenje od turske strane, kažnjavanje krivaca i kompenzaciju štete koja je bila naneta našoj državi. Izjave turske strane da Turska žali za to što se dogodilo je očigledno nedovoljno, njihov nivo nije u skladu sa time što se dogodilo. Zato naredni korak treba da napravi turska strana“, rekao je Karlov.

Dok ovi uslovi ne budu ispunjeni, neće biti normalizacije odnosa Rusije i Turske, dodao je ruski diplomata.

Odnosi Rusije i Turske su u krizi nakon što je turski lovac F-16 oborio ruski avion Su-24 na teritoriji Sirije. Prilikom obaranja aviona jedan ruski pilot je ubijen, dok je prilikom spasilačke operacije poginuo i jedan ruski vojnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala