Erdogan zove, Putin ne diže slušalicu

© REUTERS / Guillermo GranjaRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična Ankara je saopštila da Redžep Tajip Erdogan pokušava da stupi u kontakt sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, sa željom da razgovara o navodnom narušavanju vazdušnog prostora Turske od strane ruskog aviona Su–34.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Peskov: Putin i Erdogan nisu u kontaktu

Pres–sekretar predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio je da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan bezuspešno pokušava da stupi u kontakt sa ruskim predsednik Vladimirom Putinom.

„Rusija je još jednom narušila vazdušni prostor Turske 29. januara. Od tada predsednik Erdogan pokušava da pozove telefonom Vladimira Putina, ali ruska strana ne reaguje“, citira Kalina agencija Anadolija.

Turske vlasti su prošle nedelje saopštile da je ruski avion Su–34 na veoma kratak period narušio vazdušni prostor Turske. Ministarstvo odbrane Rusije je demantovalo da je bilo kakav ruski avion ušao u turski vazdušni prostor i okarakterisao navode Ankare kao „čistu propagandu“.

Odnosi Rusije i Turske su u krizi nakon što je turski lovac F–16 oborio ruski avion Su–24 iznad teritorije Sirije. Prilikom obaranja aviona jedan ruski pilot je ubijen, dok je prilikom spasilačke operacije poginuo i jedan ruski vojnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala