Erdogan: Nećemo u Siriji ponoviti grešku iz Iraka

© AP Photo / Francois MoriPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Ankara ne sme da dozvoli da se u Siriji ponovi situacija iz vremena kada su sile međunarodne koalicije ušle u Irak 2003. godine, prenosi „Blumberg“.

„Ne želimo u Siriji da napravimo istu grešku koju smo napravili u Iraku“, izjavio je Erdogan.

Saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu Slobodan Janković - Sputnik Srbija
Donatorska konferencija o Siriji — crtanje vojnih karata? (audio)

Predsednik Turske je podsetio da je 2003. godine Ankara odbila da na turskoj teritoriji bude razmeštena američka vojska i nije ušla u sastav međunarodne koalicije koja je svrgnula iračkog lidera Sadama Huseina. 

„Važno je videti horizont. Ono što se događa u Siriji ne može da traje dugo. U određenom trenutku situacija se mora promeniti“, rekao je predsednik Turske i naveo da je Ankara spremna za svaki mogući razvoj događaja u Siriji.

U četvrtak je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio da postoje osnovane sumnje da se Turska priprema za vojnu invaziju na Siriju.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane je predstavilo međunarodnoj zajednici neoborive video-dokaze — snimke koji prikazuju turske artiljerijske uređaje koji pucaju na sirijska naselja na severu Latakije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala