Vladajuća koalicija napustila Skupštinu

Pratite nas
Poslanici SNS-a, SPS-a i njihovi koalicioni partneri napustili su danas po podne, oko 16.30, sednicu Narodne skupštine na kojoj se raspravlja o razrešenju ministra odbrane Bratsilava Gašića, zbog uvrede poslanika Demokratske stranke Dragana Šutanovca upućene predsednici parlamenta Maji Gojković na društvenoj mreži Tviter.

Šutanovac je na Tviteru napisao „Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi… #realitySkupstina".

Dok su poslanici izlazili iz sale, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je žao što nema izvinjenja od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim prijateljima, ali da, kao predlagač, mora da ostane.

On je dodao da se nada da su građani sve videli i da su shvatili za kakvu Srbiju se ko bori.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Gašić je već smenjen, samo ne formalno

Kako je ranije novinarima rekla poslanica SNS-a Marija Obradović, nedopustivo je da se predsednica parlamenta vređa na takav način i to u danu kada se raspravlja o odgovornosti ministra Gašića zbog javno izgovorne reči i uvrede na račun novinarke.

Obradovićeva, iza koje su stajale sve poslanice SNS-a, rekla je i da će poslanici te stranke glasati za razrešenje Gašića.

Ona je zatražila najoštriju osudu javnosti, navodeći da Gojkovićeva nije zaslužila takav odnos.

„Šutanovac je gurnuo prst u oko današnjoj raspravi i na najniži način se izjasnio o Gojkovićevoj“, rekla je Obradovićeva.

Šef poslanika SNS-a Zoran Babić je u skupštinskoj sali ukazao na sporni tvit Šutanovca, navodeći da je skandalozno to što je Skupštinu uporedio sa rijaliti programima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala