Vučić: Gašić je već smenjen, samo ne formalno

© Tanjug / Zoran ŽestićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar odbrane Bratislav Gašić već smenjen, a da će to i formalno biti učinjeno kad nađe najbolju zamenu za njega.

Vučić je novinarima u Novom Sadu ponovio da želi da nađe najbolje rešenje za Srbiju, a ne da podilazi bilo kome, i dodao da će to biti učinjeno veoma brzo.

„To se ne meri vremenom nego kvalitetom rešenja i time da li možete da pronađete ljude. Nisu ljudi klikeri, ne igram se klikerima, i ne igram se time da podilazim vama, niti bilo kome drugom, nego Srbiji i njenom narodu i da nađem najbolje rešenje za Srbiju“, rekao je Vučić.

Ministar odbrane Bratislav Gašić - Sputnik Srbija
Da li će Gašić zaista biti smenjen

Posle uvreda koje je Gašić izneo na račun novinarke B92, premijer je rekao da on ne može da ostane na toj funkciji.

Vučić je rekao da je bio iznenađen i šokiran kada je čuo šta se dogodilo i da to „ne može i ne sme nikome da se dogodi“, izvinivši se novinarki B92 i svim ženama u ime Vlade Srbije.

Vučić je 7. decembra rekao da će „u narednim danima videti kako će smena biti tehnički izvedena“ i naveo da je ta izjava jedini razlog za smenu Gašića, ali da je to „krupna stvar“.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da: „Voli novinarke koje lako kleknu“ dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete „Prvoj petoletki namenskoj“.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala