Bomba uzrok eksplozije u avionu koji je prizemljio srpski pilot

© Flickr / alobos LifePutnički avion na aerodromu
Putnički avion na aerodromu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eksploziju u avionu prevoznika „Dalo erlajns“ najverovatnije je izazvala bomba, saopštili su danas stručnjaci avijacije i srpski pilot koji je uspešno prizemljio letelicu posle incidenta.

Somalska vlada je prethodno objavila da se smatra da uzrok eksplozije ima veze sa vazdušnim pritiskom.

Avion - Sputnik Srbija
Srpski pilot spasao putnike posle eksplozije u avionu

Srpski pilot Vladimir Vodopivec (64) je za Blic kazao da misli da je u pitanju bila eksplozivna naprava i da je prijatelju rekao da je mislio da je to bila bomba.

Stručnjak za bezbednost avio-saobraćaja Ksavijer Titelman je rekao da je uporedio snimke eksplozije sa fotografijama prethodnih eksplozija i da sve liči na eksploziju bombe, preneo je AFP.

Somalski zvaničnici su saopštili da je jedan muškarac poginuo u eksploziji u avionu, koji je zbog tog incidenta morao da se vrati za somalsku prestonicu Mogadiš i prinudno da sleti.

Vlasti okruga Balad, oko 30 kilometara severno od Mogadiša, saopštile su da je na tom području pronađeno telo muškarca, za kojeg se veruje da je isisan u trenutku posle eksplozije, koja je napravila rupu u trupu aviona, preneo je Rojters.

Avio-prevoznik „Dalo erlajns“ je na svojoj strani na Fejsbuku juče saopštio da je avion poleteo iz Mogadiša za Džibuti sa 74 putnika, kad je „došlo do incidenta“ usled kojeg je avion morao da se vrati za polazište, kao i da je pritom lakše povređeno dvoje ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala