Peskov prokomentarisao sastanak Putina i kritičara Merkelove

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaAccording to Peskov, no one has provided such guarantees to Russia, leading Moscow to take precautionary measures.
According to Peskov, no one has provided such guarantees to Russia, leading Moscow to take precautionary measures. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da ne treba tražiti „neke zavere i planove“ u sastanku Vladimira Putina i premijera Bavarske Horsta Zehofera, koji se zalaže za ukidanje sankcija Rusiji.
Kancelarka Nemačke Angela Merkel - Sputnik Srbija
Nemačka gubi strpljenje za politiku Merkelove

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov prokomentarisao je sastanak Vladimira Putina sa premijerom Bavarske Horstom Zehoferom koji je poznat kao kritičar i konkurent nemačke kancelarke Angele Merkel.

Prema rečima Peskova, Kremlju je bliži stav političara koji se zalažu za ukidanje sankcija Rusiji od stava pristalica tih mera.

„Stav onih koji smatraju da treba što pre prekinuti politiku sankcija bezuslovno je bliži Kremlju od stava onih koji se zalažu za nastavak razmene sankcijama“, izjavio je on. Pritom, Peskov je pozvao da se sastanak Putina i Zehofera ne povezuje sa „nekim zaverama i planovima“, naglasivši da će to biti poslovna razmena mišljenja.

Zehofer je poznat po tome što je podneo ultimatum Merkelovoj sa pretnjom sudom, ako ne pojača graničnu kontrolu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala