Vučić: Bitni čisti odnosi i računi sa Rusijom

© REUTERS / Marko DjuricaAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Aleksandar Vučić najavio je večeras da će premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev posetiti Srbiju u naredna tri meseca.

Upitan za dugove prema Rusiji koji se pojavljuju iz ranijih godina za gas, Vučić je, gostujući u emisiji Ćirilica na Hepi TV, rekao da Srbija "to drži prilično čisto", te da misli da je i ruska vlada zadovoljna.

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin na prijemu povodom Dana narodnog jedinstva u Ruskom domu. - Sputnik Srbija
Čepurin: Srbija i Rusija za Evropu bez podela

"I odnose sa Rusijom držimo čisto i očekujem u naredna tri meseca premijer Rusije Dmitrij Medvedev poseti Srbiju", rekao je premijer Vučić.  

Srbija za dobre odnose sa susedima

Vučić je rekao da za Srbiju nema problema, ali da ga brine stablnost u regionu, te da Srbija želi dobre odnose sa Republikom Srpskom i BiH, istovremeno.

Kada je reč o Hrvatskoj, premijer je rekao da ta država ima dobre puteve, ali da će Srbija 2017. Imati veći broj kilometara puta od Hrvatske.

U Srbiji, dodao je, postoji nešto drugo, a to je atmosfera linča koja se stvara prema svakome ko kaže neku dobru reč o Srbiji, pa i prema predstvnicima međunarodne zajednice, prema Johanesu Hanu, Mogerinijevoj ili Angeli Merkel.

Premijer je ponovio da će o Merkelovoj uvek govoriti dobro, bez obzira na to da li će biti na vlasti ili ne.

Izbori ilustacija sa porukom Glasajte za mene - Sputnik Srbija
Izborna groznica trese Balkan

"Jer, zaboravili ste kada smo imali ''carinski rat'' sa Hrvatskom. Zahvaljući Angeli se to nije dogodilo. Ona je rekla Srbija je u pravu i Hrvatska je morala da povuče odluku", podsetio je Vučić.

Hrvatska je to uradila zato što je to rekla Angela Merkel, kazao je on i dodao da sada svi očekuju od njega da promeni stranu i da, ako nemačka kancelarka nije popularna o njoj govori loše.

"O Merkelovoj mislim dobro, mislim da je ona veliki evropski lider, ali nisam siguran i da će da opstane, nisam siguran koliko će ona ostati na vlasti", kazao je Vučić. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala