„Crvena“ Hilari i vaskrsli Marks (video)

Pratite nas
Glasači Hilari Klinton podržavaju socijalistu iz 19. veka Karla Marksa kao njenog potpredsednika.

Čini se da su pojedini Amerikanci potpuno izmešteni iz istorijske realnosti, imajući u vidu lažnu peticiju kojom se odobrava da socijalista iz 19. veka Karl Marks bude „njen izbor“ za potpredsednika ukoliko ona bude izabrana za predsednicu.

Bil i Hilari Klinton se grle dok je pored njih ćerka Čelsi u Ajovi - Sputnik Srbija
Izbori u SAD: Novčić odlučio pobednika u Ajovi

Očigledno nesvesni Marksove kritike kapitalističkog sistema, koji je on posmatrao kao progresivnu istorijsku fazu koja će na kraju ući u stagnaciju zbog unutrašnjih kontradikcija, nakon čega će uslediti socijalizam, stanovnici San Dijega nisu imali problema da ga prihvate kao saborca potencijalne kandidatkinje Demokratske partije u predsedničkoj trci Hilari Klinton.

Prilazeći stanovnicima San Dijega dok su se šetali plažom, medijski kritičar Mark Dajs tražio je potpise za Karla Marksa, prvo kao ekonomskog savetnika Klintonove, a onda i kao njenog potpredsednika.

„Prikupljamo potpise građana“, govorio je Dajs potencijalnim potpisnicima, „kako bismo se postarali da bude na njenoj listi“.

Nesvesni činjenice da je Marks umro 1883. godine, pre nego što je njegova misija da ukine kapitalizam ostvarena, meštani San Dijega požurili su da podrže izbor Klintonove, nakon što im je Dajs objasnio da je Marks godinama radio kako sa Klintonovom tako i sa predsednikom Barakom Obamom.

Iako je Dajs nekima otkrivao istinu o Marksu — da je bio komunista, to ljude nije sprečavalo da potpišu peticiju.

„Naravno, podržaću to“, rekla je jedna žena, uz komentar da će učiniti to ukoliko bi Marks „pojačao njene šanse za kandidaturu“.

Još jedan čovek iz San Dijega potpisao je peticiju samo da bi Klintonova pobedila potencijalnog republikanskog kandidata Donalda Trampa.

„Mora da dâ sve od sebe, ne dopada mi se ono što Tramp radi“, rekao je on.

Jedan ispitanik je bio dovoljno hrabar, pa je priznao da „ne zna dovoljno o njemu (Marksu) da bi doneo odluku“ i udaljio se od Dajsa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala