Izjave iz Prištine nemaju veze s realnošću

© Tanjug / Nemanja JovanovićAleksandar Vučić se obraća učesnicima konferencije NALED-a
Aleksandar Vučić se obraća učesnicima konferencije NALED-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će Beograd nastaviti da insistira na rešavanju problema sa Prištinom, jer je to od značaja za bolji život i Srba i Albanaca, a ne za neki budući izborni rezultat, što prištinske vlasti imaju na umu.

„Mi ćemo nastaviti da insistiramo na dijalogu i na rešavanju problema slobodnog protoka robe i ljudi, zato što ima mesta za srpski biznis u svakom mestu na KiM, ne samo tamo gde Srbi žive“, primetio je premijer.

Isa Mustafa - Sputnik Srbija
Mustafa: ZSO će biti primenjena, tražimo viznu liberalizaciju

Takođe, prema njegovim rečima, ima prostora za Albance da razvijaju biznis na celoj teritoriji Srbije.

„Za nas je bitno da to radimo, ne samo zbog evropskih integracija, već zbog toga što sa tim ljudima moramo da živimo zajedno u godinama i decenijama koje dolaze“, kazao je premijer.

Vučić je istakao da su ga stoga iznenadile izjave koje su stizale iz Prištine posle najnovije runde dijaloga Beograda i Prištine, jer nemaju mnogo veze sa realnošću.

„Govorili su neke stvari koje se uopšte nisu dešavale na našim razgovorima. Ako to nekome više prija, neka to tako radi, ali to sa realnošću nema mnogo veze“, poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima, očigledno je da neki „od njih“ ne mogu da se izvuku iz dnevnopolitičkih problema i da im glava nije u nekim budućim izborima, nego u trenutnom rešavanju problema.

On je izrazio nadu da će uspeti da to prevaziđu i da će moći da ponovo govore o temama važnim za poboljšanje života građana.

Učinićemo sve što možemo za Ivanovića

Protest u Kosovskoj Mitrovici Sloboda za Olivera - Sputnik Srbija
Osuđujući Olivera, sude svima nama (foto)

Aleksandar Vučić izjavio je da su u slučaju presude Oliveru Ivanoviću mogućnosti Srbije ograničene, ali da će mu zvaničnici Srbije pomoći i boriti se za njega koliko mogu.

„Sve što možemo da pomognemo mi ćemo učiniti, na svakom mestu u svetu i Evropi govorićemo o tom slučaju. Ono što smo do sada dobijali kao njihov odgovor je bilo: ’To nema veze sa nama, mi se ne mešamo u rad pravosudnih organa i institucija‘. I onda kada to čujete kao odgovor pre završenog pitanja jasno je da žele da izbegnu temu“, objasnio je Vučić novinarima.

On je kazao da će Srbija nastaviti da se bori, a da li će uspeti u svojoj borbi ostaje da se vidi.

Vučić planira da se sastane sa suprugom Olivera Ivanovića i ponovio je da ne misli da je odluka suda zasnovana na pravu, posebno ne na činjenicama, ali je i primetio da ne bi sebi da daje za pravo niti da čini „ono što neki rade u međunarodnoj zajednici“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala