Oliverova sestra: Ipak sam se nadala

© Tanjug / ZORAN ZESTICSkup podrške Oliveru Ivanoviću u Beogradu
Skup podrške Oliveru Ivanoviću u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oliver je stvari spakovao još pre dva dana. Mislim da se ovako nešto očekivalo, ali mislim da će mu sada biti teže, jer je četiri meseca ipak bio kod kuće, sa svojom porodicom i sa svojim petogodišnjim sinom, kaže za Sputnjik Nataša Ilić.

„Znala sam da je, kada je presuda duža od pet godina, kućni pritvor skoro nemoguć, ali ipak sam se nadala, jer nam je advokat rekao da se u žalbi pozvao na jedan slučaj iz 2006. godine u kome je čoveku koji je bio osuđen i na veći broj godina dozvoljen kućni pritvor. Ipak sam se nadala…“

Samo nekoliko sati pošto je Oliver Ivanović iz kućnog pritvora prebačen u zatvor, za Sputnjik ovo govori Ivanovićeva sestra Nataša Ilić.

„Mislila sam da će razgovor u Briselu pomoći da se nešto pokaže i dokaže… Da možemo nešto da pomerimo. Oliver Ivanović je čovek koji je uvek bio spremna za dijalog. Ali, kakav dijalog više?! Posle hapšenja, posle vraćanja u zatvor čoveka takve prirode!“ priča Nataša.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić - Sputnik Srbija
Đurić: Ivanović u zatvoru — pesnica u lice Srbiji i narodu

Kako kaže, oni su imali informacije da će se razgovarati o Oliverovom slučaju, i to je nešto što su članovi delegacije najavljivali i u medijima.

„Oliver je stvari spakovao još pre dva dana. Mislim da se ovako nešto očekivalo, ali mislim da će mu sada biti teže, jer je četiri meseca ipak bio kod kuće, sa svojom porodicom i sa svojim petogodišnjim sinom… Shvatate koliko će mu biti teško“, kaže ona.

Ivanović prinet kao žrtva albanskim ekstremistima

Nataša se osvrnula i na „vrtoglavu brzinu Apelacionog veća“ koje se, kako je istakla „kada su bile u pitanju njihove žalbe sastajalo posle dve ili tri nedelje kako bi im odgovorilo“, a sada kad je trebalo da Olivera vrati u zatvor, sastalo se u roku jednog dana.

„Ne znam više šta da mislim, odakle više nade da bilo šta može da bude kako treba?“, zaključuje Nataša Ilić.      

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala