Peskov: Rano je govoriti o smanjenju proizvodnje nafte

© Fotohost-agentstvo / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konsultacije sa zemljama proizvođačima nafte se vode na stalnoj osnovi, ali je još uvek rano govoriti o konkretnim planovima, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Naftne pumpe - Sputnik Srbija
OPEK: Smanjenje proizvodnje nafte jedini izlaz

On je to izjavio komentarišući nedavnu izjavu šefa Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) Abdulaha el Badrija da ta institucija insistira da sklopi pakt sa Rusijom i drugim zemljama koje proizvode naftu, kako bi smanjila proizvodnju tog energenta da bi se prekinuo pad njene vrednosti.

„Razmena mišljenja između svih članica OPEK-a se vode konstantno, ali je još uvek rano govoriti o konkretnim koracima“, rekao je Peskov.

On je precizirao da ovde nije reč samo o Saudijskoj Arabiji, već i o drugim zemljama OPEK-a.

Istovremeno, Peskov je odbio da odgovori na pitanje da li će Rusija koordinisati količinu proizvodnje nafte sa drugim članicama naftnog kartela, kako bi na taj način uticali na stabilizaciju njene vrednosti.

Šef OPEK-a Abdulah el Badri izjavio je juče da ta institucija insistira da sklopi pakt sa Rusijom i drugim zemljama koje proizvode naftu kako bi smanjila proizvodnju tog energenta kako bi se prekinuo pad njene vrednosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala