Hrvatska: Navala „izdajnika“ za upis u registar

© skrinšotRegistar izdajnika, Hrvatska
Registar izdajnika, Hrvatska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na listi tzv. izdajnika u Hrvatskoj, koju je objavio Kolektiv SKROZ, samoinicijativno je upisano više od 4.500 građana, javlja hrvatski portal Indeks.
Botovanje se pojavilo od kako su se pojavili i kompjuterski virusi. Prvobitno se botovanje koristilo za rešavanje teških  matematičkih operacija, a koristile su ga i vlade stranih država. - Sputnik Srbija
Na internetu otvoren registar Hrvata „izdajnika“

Među njima su se našla imena aktuelnih zvaničnika, pa i zamenika premijera Tomislava Karamarka, koji je podržao ministra Mija Crnoju u zahtevu da se sačini registar „agresora i izdajnika“, ali i lider „Mosta“ i potpredsednik Vlade Hrvatske Božo Petrov, koji se takvom registru protivi.

„Izdajnici“ su odlučili da Crnoji olakšaju posao, pa se veliki broj njih dobrovoljno prijavio, a navala je bila tolika, piše „Indeks“, da je stranica u više navrata zbog prevelikog interesa bila nedostupna.

Prema tom portalu u registar se do sada samoinicijativno upisalo preko 4.500 ljudi. 

Budući da je na stranici moguće upisati bilo koje ime, na spisku su se našli čelnik Mosta Božo Petrov i šef HDZ–a Tomislav Karamarko koji je, kako je naveo, zahvalio građanima što su se prijavili i tako pomogli u popisivanju izdajnika. 

© skrinšot"Izdajnici" su Crnoji odlučili olakšati posao pa se velik broj njih dobrovoljno prijavio
Izdajnici su Crnoji odlučili olakšati posao pa se velik broj njih dobrovoljno prijavio - Sputnik Srbija
"Izdajnici" su Crnoji odlučili olakšati posao pa se velik broj njih dobrovoljno prijavio

„Hvala svima na učestvovanju, olakšali ste nam posao“, napisao je neko ko se potpisao kao Tomislav Karamarko. 

Na listi su oživljena imena Josipa i Jovanke Broz, dok su ostali „izdajnici“ uz upis svoga imena i prezimena, zabeležili i svoje „grehe“, od kojih su mnogi kreativni, poput:

„Čitam Dežulovića“, „Devojka mi je Srpkinja“, „Ne slušam cajke i muka mi je od onih koji ih slušaju“, „Ne znam gde sam bio ’91“, „mislim da Srbi igraju bolji vaterpolo od Hrvata“, „Nisam bio u Remetincu“, „Previše vremena provodim kod Katarinčinih“, „Nemam ništa protiv Slovenaca“…

Ima i ovakvih: „Nikada nisam bio na Tompsonovom koncertu u Čavoglavama i nisam bio na misi skoro četiri godine, nisam glasao niti za HDZ niti za Most, a niti za SDP. Eh, da, i ’91. nisam bio nigde“, „Đoković pobedi, a meni drago“, „Gledam filmove sa srpskim titlovima“, „Pobegao sam iz Lijepe naše u potrazi za poslom“, „Slušam Balaševića, a ne Cecu“…    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala