Šešelj mora u Hag pre izbora?

© AP Photo / Darko VojinovicVojislav Šešelj
Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja do kraja marta bi Haški tribunal trebalo da donese presudu, što znači da će on morati da ode u Hag usred izborne kampanje u Srbiji i reč sudija sluša u sudnici. Međutim, lider SRS ostaje pri tome da dobrovoljno tamo neće ići, što znači da će sud tražiti od naših vlasti da ga uhapse i isporuče.
Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Ne može se uhapsiti Šešelj bez naloga iz Haga

„Novostima“ je ranije u Ševeningenu potvrđeno da se očekuje da će presuda biti izrečena u prvom kvartalu ove godine.

„Jedan od uslova i obaveza pod kojima je Šešelj pušten na privremenu slobodu je da on pristupi veću čim sudije to nalože. Znači, Šešelj je obavezan da se pojavi u sudu kada mu veće naloži, bilo da je u pitanju izricanje presude ili neki drugi razlog“, rekao je portparol Tribunala Nenad Golčevski.

Komentarišući te navode, lider radikala je ponovio da „sigurno neće dobrovoljno“ ići u Hag, kao i da ga „apsolutno ne interesuje“ kada će sudsko veće Tribunala doneti presudu.

Šešelj, koji je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine, od novembra prošle godine čeka presudu Tribunala na privremenoj slobodi u Srbiji.

U pritvoru Tribunala bio je od februara 2003. godine, kada se dobrovoljno predao.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala