Reditelj: Nastavak „Ratova zvezda“ nije plagijat

© AP Photo / Jonathan ShortLikivi iz filma "Ratovi zvezda" CZP0 i R2D2
Likivi iz filma Ratovi zvezda  CZP0 i R2D2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Producent i režiser poslednjeg dela čuvene naučnofantastične sage „Ratovi zvezda“ Džej Džej Abrams odbacio je sve optužbe da je scenario plagijat i da sadrži elemente prethodnih epizoda.

„Znao sam da šta god radili uvek bi se našli pojedinci koji bi imali nešto protiv filma. Samo sam se molio da ih bude što je moguće manje“, rekao je on.

Glumica Melodi Hobson i režiser Džordž Lukas - Sputnik Srbija
Džordž Lukas: Sovjetski režiseri imali su više slobode od nas u Holivudu

Istovremeno, naglasio je Abrams, cela ekipa koja je radila na filmu je verovala da će film biti „nešto zbog čega će se ljudi osetiti posebnim nakon gledanja filma“.

„Glavni zadatak je bio da u film ubacimo nove heroje, koristeći pri tome već dobro poznat scenario iz prethodnih delova sage“, rekao je Abrams.

Mnogobrojni ljubitelji čuvenog naučnofantastičnog filma „Ratovi zvezda“ optužili su Abramsa da je nova serija plagijat četvrte epizode sage.

I sam Džordž Lukas, idejni tvorac cele priče, kritikovao je sedmi nastavak filma, ocenivši da je kompanija „Volt Dizni“, kojoj je 2012. godine prodao licencu za „Ratove zvezda“, napravila retro–film.

„Meni se to ne sviđa. Ja sam se uvek trudio da svaki nastavak filma bude jedinstven i različit, da ubacujem nove planete, nove svemirske brodove“, dodao je Lukas.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala